0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Srednje
16
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
16
4 komad jaja
170 g šećera
150 ml mleka
180 ml ulja
180 g brašna
1 kesica C Prašak za pecivo
3 kašika C Kakao prah
1000 ml mleka
100 g C Pšenični griz
170 g šećera
2 kesica C Vanilin šećer
150 g C Kokosovo brašno
200 g C Zamena za mleko u prahu
Griz kocke sa kokosom su odlicna ideja ukoliko želite da napravite izdašan i ukusan kolač.
Za koru penasto umutiti jaja i šećer, dodati mleko i ulje, umutiti, pa dodati prethodno pomešano brašno sa kakao prahom i praškom za pecivo. Ručno umešati i polovinu izliti u sud za pečenje dimenzija 20x30cm prethodno nauljen i pobrašnjen (otresti višak brašna). Tako izlivenu smesu za koru peći 10-15 minuta na 180C.
Dok se ona peče pripremiti fil. Staviti mleko sa šećerom i vanil šećerom da se kuva do vrenja. Kada provri dodati prethodno pomešan griz sa mlekom u prahu i uz mešanje kuvati 2-3 minuta dok se griz ne zgusne. Skloniti sa ringle, dodati kokosovo brašno, dobro izmešati, pa rasporediti preko pečene kore, zaglačati, preliti preostalom smesom za koru i vratiti u rernu još 25 minuta.
Pečen kolač ostaviti da se ohladi par sati, pa posuti kakao prahom.
Griz kocke sa kokosom su odlicna ideja ukoliko želite da napravite izdašan i ukusan kolač.
Za koru penasto umutiti jaja i šećer, dodati mleko i ulje, umutiti, pa dodati prethodno pomešano brašno sa kakao prahom i praškom za pecivo. Ručno umešati i polovinu izliti u sud za pečenje dimenzija 20x30cm prethodno nauljen i pobrašnjen (otresti višak brašna). Tako izlivenu smesu za koru peći 10-15 minuta na 180C.
Dok se ona peče pripremiti fil. Staviti mleko sa šećerom i vanil šećerom da se kuva do vrenja. Kada provri dodati prethodno pomešan griz sa mlekom u prahu i uz mešanje kuvati 2-3 minuta dok se griz ne zgusne. Skloniti sa ringle, dodati kokosovo brašno, dobro izmešati, pa rasporediti preko pečene kore, zaglačati, preliti preostalom smesom za koru i vratiti u rernu još 25 minuta.
Pečen kolač ostaviti da se ohladi par sati, pa posuti kakao prahom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.