burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija16

Griz kocke sa kokosom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
16

Sastojci

Kora:

4 komad jaja

170 g šećera

150 ml mleka

180 ml ulja

180 g brašna

1 kesica C Prašak za pecivo

3 kašika C Kakao prah

Fil:

1000 ml mleka

100 g C Pšenični griz

170 g šećera

2 kesica C Vanilin šećer

150 g C Kokosovo brašno

200 g C Zamena za mleko u prahu

Griz kocke sa kokosom

Griz kocke sa kokosom su odlicna ideja ukoliko želite da napravite izdašan i ukusan kolač.

Koraci pripreme

Priprema kolača:

Za koru penasto umutiti jaja i šećer, dodati mleko i ulje, umutiti, pa dodati prethodno pomešano brašno sa kakao prahom i praškom za pecivo. Ručno umešati i polovinu izliti u sud za pečenje dimenzija 20x30cm prethodno nauljen i pobrašnjen (otresti višak brašna). Tako izlivenu smesu za koru peći 10-15 minuta na 180C.

Dok se ona peče pripremiti fil. Staviti mleko sa šećerom i vanil šećerom da se kuva do vrenja. Kada provri dodati prethodno pomešan griz sa mlekom u prahu i uz mešanje kuvati 2-3 minuta dok se griz ne zgusne. Skloniti sa ringle, dodati kokosovo brašno, dobro izmešati, pa rasporediti preko pečene kore, zaglačati, preliti preostalom smesom za koru i vratiti u rernu još 25 minuta.

Pečen kolač ostaviti da se ohladi par sati, pa posuti kakao prahom.

Griz kocke sa kokosom

Griz kocke sa kokosom su odlicna ideja ukoliko želite da napravite izdašan i ukusan kolač.

Koraci pripreme

Priprema kolača:

Za koru penasto umutiti jaja i šećer, dodati mleko i ulje, umutiti, pa dodati prethodno pomešano brašno sa kakao prahom i praškom za pecivo. Ručno umešati i polovinu izliti u sud za pečenje dimenzija 20x30cm prethodno nauljen i pobrašnjen (otresti višak brašna). Tako izlivenu smesu za koru peći 10-15 minuta na 180C.

Dok se ona peče pripremiti fil. Staviti mleko sa šećerom i vanil šećerom da se kuva do vrenja. Kada provri dodati prethodno pomešan griz sa mlekom u prahu i uz mešanje kuvati 2-3 minuta dok se griz ne zgusne. Skloniti sa ringle, dodati kokosovo brašno, dobro izmešati, pa rasporediti preko pečene kore, zaglačati, preliti preostalom smesom za koru i vratiti u rernu još 25 minuta.

Pečen kolač ostaviti da se ohladi par sati, pa posuti kakao prahom.

Autor

C Slatka Tradicija
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept