0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Srednje
16
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
16
4 komad jajeta
250 g šećera
150 ml mleka
170 g otopljenog putera
260 g brašna
1 kesica C Prašak za pecivo
1 kesica C Vanilin šećer
350 ml mleka
200 g crne čokolade
100 g C Kokosovo brašno
Generacijama omiljen kolač, koji nikad ne izlazi iz mode.
Umutite jaja sa šećerom pa dodajte, mleko, puter, brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer. Nakon što se sve sjedini izlijte smesu u kalup 28*28cm i pecite na 180 stepeni dok lepo ne porumeni (30-40 minuta).
Sačekajte da se biskvit ohladi pa ga isecite na jednake kocke.
Prelijte čokoladu mlekom i kuvajte na niskoj temperaturi ringle dok se čokolada ne otopi i dok ne dobijete savršeno čokoladno mleko. Prohladite smesu pa u nju umočite isečene kocke.
Na kraju svaku biskvitnu kocku umočenu u čokoladu uvaljajte u kokos.
Generacijama omiljen kolač, koji nikad ne izlazi iz mode.
Umutite jaja sa šećerom pa dodajte, mleko, puter, brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer. Nakon što se sve sjedini izlijte smesu u kalup 28*28cm i pecite na 180 stepeni dok lepo ne porumeni (30-40 minuta).
Sačekajte da se biskvit ohladi pa ga isecite na jednake kocke.
Prelijte čokoladu mlekom i kuvajte na niskoj temperaturi ringle dok se čokolada ne otopi i dok ne dobijete savršeno čokoladno mleko. Prohladite smesu pa u nju umočite isečene kocke.
Na kraju svaku biskvitnu kocku umočenu u čokoladu uvaljajte u kokos.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.