burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Srednje

broj porcija10

Breskvice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
10

Sastojci

Sastojci za testo:

2 komad Jaja

160 g Šećera

225 ml Ulja

1 kesica C Vanilin šećer

2 kašičica C Prašak za pecivo

3 kašika Mleka

450 g Brašno

Za nadev:

200 g Džema od kajsije

150 ml Ruma

Malo g Mrvica od biskvita

2 kašika Mleveni orasi

Još:

170 ml Vode

1 kesica Crvena prehrambena boja

1 kesica Žuta prehrambena boja

Malo g Kristal šećera.

Breskvice

Tradicionalni recept rado viđen na mrsnim slavama kome se svi od gostiju obraduju.

Koraci pripreme

Priprema biskvita:

Jaja i šećer žicom penasto umutiti. Dodati im ulje, mleko, vanilin šećer, tri kašike brašna i prašak za pecivo. Sve sjediniti u homogenu smesu i ostaviti dva sata u frižideru. Nakon dva sata, postepeno dodavati brašno da se formira glatka smesa.

Priprema kuglica:

Od smese uzimati pomalo testa i valjati ga u loptice težine 9 grama. Ređati ih u pleh obložen pek papirom. Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 150 stepeni oko 15- ak minuta.

Priprema fila:

Vrele loptice pažljivo izdubiti, a mrvice sačuvati. Pomešati džem od kajsija, rum, izdubljene mrvice i mlevene orahe. Ovom smesom puniti unutrašnjost breskvice, pa spojiti drugim delom. Postupak ponavljati dok ima materijala.

Valjanje:

Pripremiti dve posude sa po 85 ml vode. U jednu dodati crvenu, a u drugu žutu prehrambenu boju. U većoj posudi rasporediti šećer u prahu. Breskvicu sa jedne strane umočiti kratko u tečnost sa crvenom, a sa druge u tečnost sa žutom bojom. Potom uvaljati u kristal šećer. Ostaviti kratko sa strane da se osuše, pa onda služiti.

Naši proizvodi

Breskvice

Tradicionalni recept rado viđen na mrsnim slavama kome se svi od gostiju obraduju.

Koraci pripreme

Priprema biskvita:

Jaja i šećer žicom penasto umutiti. Dodati im ulje, mleko, vanilin šećer, tri kašike brašna i prašak za pecivo. Sve sjediniti u homogenu smesu i ostaviti dva sata u frižideru. Nakon dva sata, postepeno dodavati brašno da se formira glatka smesa.

Priprema kuglica:

Od smese uzimati pomalo testa i valjati ga u loptice težine 9 grama. Ređati ih u pleh obložen pek papirom. Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 150 stepeni oko 15- ak minuta.

Priprema fila:

Vrele loptice pažljivo izdubiti, a mrvice sačuvati. Pomešati džem od kajsija, rum, izdubljene mrvice i mlevene orahe. Ovom smesom puniti unutrašnjost breskvice, pa spojiti drugim delom. Postupak ponavljati dok ima materijala.

Valjanje:

Pripremiti dve posude sa po 85 ml vode. U jednu dodati crvenu, a u drugu žutu prehrambenu boju. U većoj posudi rasporediti šećer u prahu. Breskvicu sa jedne strane umočiti kratko u tečnost sa crvenom, a sa druge u tečnost sa žutom bojom. Potom uvaljati u kristal šećer. Ostaviti kratko sa strane da se osuše, pa onda služiti.

Autor

Sandra Stojiljković Cvetković
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept