1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Srednje
10
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
10
2 komad Jaja
160 g Šećera
225 ml Ulja
3 kašika Mleka
450 g Brašno
200 g Džema od kajsije
150 ml Ruma
Malo g Mrvica od biskvita
2 kašika Mleveni orasi
170 ml Vode
1 kesica Crvena prehrambena boja
1 kesica Žuta prehrambena boja
Malo g Kristal šećera.
Tradicionalni recept rado viđen na mrsnim slavama kome se svi od gostiju obraduju.
Jaja i šećer žicom penasto umutiti. Dodati im ulje, mleko, vanilin šećer, tri kašike brašna i prašak za pecivo. Sve sjediniti u homogenu smesu i ostaviti dva sata u frižideru. Nakon dva sata, postepeno dodavati brašno da se formira glatka smesa.
Od smese uzimati pomalo testa i valjati ga u loptice težine 9 grama. Ređati ih u pleh obložen pek papirom. Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 150 stepeni oko 15- ak minuta.
Vrele loptice pažljivo izdubiti, a mrvice sačuvati. Pomešati džem od kajsija, rum, izdubljene mrvice i mlevene orahe. Ovom smesom puniti unutrašnjost breskvice, pa spojiti drugim delom. Postupak ponavljati dok ima materijala.
Pripremiti dve posude sa po 85 ml vode. U jednu dodati crvenu, a u drugu žutu prehrambenu boju. U većoj posudi rasporediti šećer u prahu. Breskvicu sa jedne strane umočiti kratko u tečnost sa crvenom, a sa druge u tečnost sa žutom bojom. Potom uvaljati u kristal šećer. Ostaviti kratko sa strane da se osuše, pa onda služiti.
Tradicionalni recept rado viđen na mrsnim slavama kome se svi od gostiju obraduju.
Jaja i šećer žicom penasto umutiti. Dodati im ulje, mleko, vanilin šećer, tri kašike brašna i prašak za pecivo. Sve sjediniti u homogenu smesu i ostaviti dva sata u frižideru. Nakon dva sata, postepeno dodavati brašno da se formira glatka smesa.
Od smese uzimati pomalo testa i valjati ga u loptice težine 9 grama. Ređati ih u pleh obložen pek papirom. Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 150 stepeni oko 15- ak minuta.
Vrele loptice pažljivo izdubiti, a mrvice sačuvati. Pomešati džem od kajsija, rum, izdubljene mrvice i mlevene orahe. Ovom smesom puniti unutrašnjost breskvice, pa spojiti drugim delom. Postupak ponavljati dok ima materijala.
Pripremiti dve posude sa po 85 ml vode. U jednu dodati crvenu, a u drugu žutu prehrambenu boju. U većoj posudi rasporediti šećer u prahu. Breskvicu sa jedne strane umočiti kratko u tečnost sa crvenom, a sa druge u tečnost sa žutom bojom. Potom uvaljati u kristal šećer. Ostaviti kratko sa strane da se osuše, pa onda služiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.