0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
8
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
8
4 jajeta
1 čaša šećer
100 ml ulje
200 ml mleko
200 g brašno
2 kašika džem
125 g čokolada za kuvanje
250 ml slatka pavlaka
Kolač se brzo priprema i idealan je u letnjem periodu.Šećer meriti čašom od 2 dl.
Za smesu:Mikserom umutiti jaja,šećer i C vanilin šećer.
Dodati ulje,mleko i mutiti mikserom na najmanjoj brzini.
Umešati brašno pomešano sa C praškom za pecivo i lagano mutiti mikserom.
Pkeh(30×20) premazati margarinom i usuti pripremljenu smesu.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.
Izvaditi pleh iz rerne,ostaviti da se kolač prohladi te iseći na parčad željene veličine.
Po sredini svakog parčeta praviti udubljenja kafenom kašičicom(postupci pripreme su propraćeni fotografijama).
Biskvit koji je izvađen izmrviti,staviti u činiju,dodati džem i izmešati.
Udubljenja popuniti smesom od biskvita i džema.
Za glazuru:Čokoladu za kuvanje polomiti na kockice,staviti u šerpu,dodati slatku pavlaku i otopiti na pari.
Pripremljenom glazurom preliti kolač i ostaviti da se dobro ohladi u frižideru(2-3 sata).
Kolač servirati i poslužiti.
Kolač se brzo priprema i idealan je u letnjem periodu.Šećer meriti čašom od 2 dl.
Za smesu:Mikserom umutiti jaja,šećer i C vanilin šećer.
Dodati ulje,mleko i mutiti mikserom na najmanjoj brzini.
Umešati brašno pomešano sa C praškom za pecivo i lagano mutiti mikserom.
Pkeh(30×20) premazati margarinom i usuti pripremljenu smesu.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.
Izvaditi pleh iz rerne,ostaviti da se kolač prohladi te iseći na parčad željene veličine.
Po sredini svakog parčeta praviti udubljenja kafenom kašičicom(postupci pripreme su propraćeni fotografijama).
Biskvit koji je izvađen izmrviti,staviti u činiju,dodati džem i izmešati.
Udubljenja popuniti smesom od biskvita i džema.
Za glazuru:Čokoladu za kuvanje polomiti na kockice,staviti u šerpu,dodati slatku pavlaku i otopiti na pari.
Pripremljenom glazurom preliti kolač i ostaviti da se dobro ohladi u frižideru(2-3 sata).
Kolač servirati i poslužiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.