burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Lako

broj porcija8

Barni kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
8

Sastojci

Za koru:

4 jajeta

1 čaša šećer

1 kesica C Vanilin šećer

100 ml ulje

200 ml mleko

200 g brašno

1 kesica C Prašak za pecivo

Za punjenje:

2 kašika džem

Za glazuru:

125 g čokolada za kuvanje

250 ml slatka pavlaka

Barni kolač

Kolač se brzo priprema i idealan je u letnjem periodu.Šećer meriti čašom od 2 dl.

Koraci pripreme

1

Za smesu:Mikserom umutiti jaja,šećer i C vanilin šećer.

2

Dodati ulje,mleko i mutiti mikserom na najmanjoj brzini.

3

Umešati brašno pomešano sa C praškom za pecivo i lagano mutiti mikserom.

4

Pkeh(30×20) premazati margarinom i usuti pripremljenu smesu.

5

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.

6

Izvaditi pleh iz rerne,ostaviti da se kolač prohladi te iseći na parčad željene veličine.

7

Po sredini svakog parčeta praviti udubljenja kafenom kašičicom(postupci pripreme su propraćeni fotografijama).

8

Biskvit koji je izvađen izmrviti,staviti u činiju,dodati džem i izmešati.

9

Udubljenja popuniti smesom od biskvita i džema.

10

Za glazuru:Čokoladu za kuvanje polomiti na kockice,staviti u šerpu,dodati slatku pavlaku i otopiti na pari.

11

Pripremljenom glazurom preliti kolač i ostaviti da se dobro ohladi u frižideru(2-3 sata).

12

Kolač servirati i poslužiti.

Naši proizvodi

Barni kolač

Kolač se brzo priprema i idealan je u letnjem periodu.Šećer meriti čašom od 2 dl.

Koraci pripreme

1

Za smesu:Mikserom umutiti jaja,šećer i C vanilin šećer.

2

Dodati ulje,mleko i mutiti mikserom na najmanjoj brzini.

3

Umešati brašno pomešano sa C praškom za pecivo i lagano mutiti mikserom.

4

Pkeh(30×20) premazati margarinom i usuti pripremljenu smesu.

5

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.

6

Izvaditi pleh iz rerne,ostaviti da se kolač prohladi te iseći na parčad željene veličine.

7

Po sredini svakog parčeta praviti udubljenja kafenom kašičicom(postupci pripreme su propraćeni fotografijama).

8

Biskvit koji je izvađen izmrviti,staviti u činiju,dodati džem i izmešati.

9

Udubljenja popuniti smesom od biskvita i džema.

10

Za glazuru:Čokoladu za kuvanje polomiti na kockice,staviti u šerpu,dodati slatku pavlaku i otopiti na pari.

11

Pripremljenom glazurom preliti kolač i ostaviti da se dobro ohladi u frižideru(2-3 sata).

12

Kolač servirati i poslužiti.

Autor

Vesna
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept