Jesenje poslastice sa jabukama u kojima ćete uživati

Jesen je ozvaničila svoj dolazak i pokrenula pravu čaroliju. Tokom ovog godišnjeg doba najviše se radujemo ušuškanim trenucima kod kuće, slatkim specijalitetima, toplim napicima i mirisu pečenih jabuka koji najavljuje nove trenutke radosti i uživanja.

Jabuke su odličan izbor za pripremu ukusnih jesenjih poslastica koje će mirisom i ukusom u vašem domu probuditi idiličnu jesenju atmosferu, zato pogledajte neke od recepata koje smo izdvojili za vas kako bismo vas dodatno inspirisali.

Jesenje poslastice sa jabukama

Lenja pita

Lenja pita sa jabukama je klasik među desertima i prava jesenja poslastica. Veruje se da je zbog načina pripreme koji ne uključuje razvlačenje kora i osobine testa da brzo narasta, ovu pitu mogla da napravi baš svaka domaćica, nezavisno od njenih kulinarskih veština i da je upravo zbog toga ova pita dobila epitet „lenja“. Sočna jabuka u kombinaciji sa cimetom, koja se naprosto topi u ustima. Mi preporučujemo sortu jonatan koju su naše bake tradicionalno koristile jer je dovoljno sočna da zadržavaju strukturu i nakon pečenja. Lenja pita je najukusnija ukoliko je pripremate sa kiselim jabukama, ali ukoliko ih nemate pri ruci, dodajte sok od jednog limuna tokom pripreme kako biste postigli isti efekat i uživajte u svakom zalogaju!

Tufahija

Tufahija je jednostavan i ukusan slatkiš od kuvanih jabuka koji možete napraviti u svakom trenutku. Sve što vam je potrebno pored jabuka su orasi ili lešnici, C Šlag i C Vanillin šećer i još nekoliko osnovnih sastojaka iz kuhinje svake domaćice. Ono što nam je osvojilo srca kada je reč o ovoj poslastici su mekane jabuke u kombinaciji sa kremastim filom od oraha dopunjenim šlagom kao najslađom završnicom. Najbolje je da koristite greni smit sortu jabuka za pripremu tufahija zbog čvrste strukture koja se neće raspasti prilikom kuvanja, kao i zbog kiselijeg ukusa koji predstavlja savršenu podlogu za slatki fil. Recept za pripremu savršenih tufahija možete pročitati ovde.

Štrudla sa jabukama

Jedna od glavnih asocijacija na jesen je topla i mekana štrudla sa jabukama. Skladna kombinacija cimeta i bogatog nadeva sa koštunjavim ili suvim voćem je idealan povod za uživanje kod kuće u društvu članova porodice. Ako još uz njega poslužite i odgovarajući topli napitak, kao što su čaj, kafa, topla čokolada, kakao i slično, uživanju nema kraja!

Starinska medena pita sa jabukama

Tradicionalna poslastica čije ime verodostojno opravdava naziv. Medena na prvi pogled, ali i na prvi zalogaj sa testom od meda, jabuke i cimeta. Za razliku od lenje pite, ima značajno tanje testo sa dominantnim voćnim ukusom. Pripremite je prema ovom receptu i probudite osmehe svih ukućana. Asociraće vas na uspomene iz detinjstva, od kada je pamtimo kao izdašnu i mekanu poslasticu koju smo željno iščekivali pri svakom odlasku kod bake.

Za ljubitelje čokoladnih poslastica tu je čoko kolač sa jabukama za čiju pripremu će vam prvi saveznici biti C Kakao prah i generacijama omiljeni C Griz. Ukoliko želite da se zasladite na brzinu, jabuke u pudingu sa cimetom mogu biti vaš prvi izbor. Pored toga, preporučujemo i posni kolač sa jabukama ili ruski pirog sa jabukama i višnjama koji najmlađi obožavaju. Za svečanije prilike, tu je osvežavajuća i kremasta torta sa jabukama.

Verujemo da smo vas inspirisali da ove jeseni pravite omiljene voćne poslastice. Na našem sajtu možete pronaći veoma bogatu bazu sa još mnogo ukusnih recepata koji će u vaš dom doneti neodoljive jesenje mirise i ukuse.

Vaša C Slatka tradicija

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept
burger c logo