Šlagom ukrašene uspomene

Sa nostalgijom se prisećamo trenutaka kada smo kao deca uzbuđeno trčali u kuhinju pre nego što bi mama odložila činiju sa šlagom kako bismo kašicicom pokupili poslednje tragove. Neretko bismo se pridružili i samom procesu pravljenja šlaga, kada bi nam baka ili mama dodale mikser da ga zajedno umutimo. Uživali bismo posmatrajući kako postaje sve gušći i kremastiji, a onda bismo krišom umočili prst i testirali njegovu gustinu i slatkoću. Zajednička priprema šlaga jedan je od načina da negujemo slatku tradiciju i zajedno stvaramo nove uspomene vredne sećanja.

Šlagom ukrašene uspomene

Šlag je oduvek bio omiljen među svim sladokuscima, a postao je popularan još u 16. veku na francuskim i italijanskim dvorovima kada su ga nazivali „dvorska krema“. Danas je neizostavni sastojak i dodatak omiljenim tortama, kolačima, ali i voćnim salatama i brzim poslasticama ukoliko želite da se zasladite na brzinu. Jedinstvena kremasta tekstura je glavna karakteristika šlaga koja ga čini zahvalnim za filovanje, zaglađivanje, dekoraciju ili jednostavan dodatak voćnom kupu ili salati.

Kako su naši proizvodi decenijama unazad verni saveznici u pripremi poslastica, preporučujemo da iskoristite C Šlag classic ili Šlag univerzalni kako biste iznenadili vaše najdraže receptima kao što su: Princes krofneKolač sa malinamaTorta sa orasimaKolač od kokosa i jagodaPesak tortaKrempita na francuski načinEskimko kolačSulatnove rolnice, ili Penasti kolač sa breskvama. Tu su i neke od poslastica koje možete pripremiti za tren oka poput Korneta sa šlagomVoćne salate sa C šlagomBrzog sočnog slatkišaJagoda-čokolada eskimko kupa.

Naše bake su znale tajne iskusnih kulinarskih majstora poput zaglađivanja šlaga na torti, pa su nam torte iz detinjstva zauvek ostale u lepom sećanju ne samo po ukusu, već i po izgledu. Da biste lepo zagladili šlag na torti potreban vam je drveni ili plastični rotirajući stalak i špatule, iako su naše bake savršen rezultat postizale i upotrebom noževa. Nakon što nanesete šlag, ravnom špatulom vucite preko bočnih strana u jednom pravcu i skidajte višak. Manjom špatulom popunite udubljenja na površini šlaga i ponovo ravnajte. Gornju površinu gladite trećom, dugačkom špatulom, od ivice ka sredini i u krug. Na taj način ćete napraviti odličnu podlogu za slatku dekoraciju.

Da li ćete se odlučiti za šlag ili šlag krem zavisi od poslastice za koju ste se odlučili, specifičnosti recepta, ali i strukture i gustine šlaga koja vam je neophodna u procesu pripreme. Šlag krem svakoj poslastici daje bogat i sočan ukus. Priprema se sa mlekom, nakon čega se dobija postojana tekstura poput čvrstog snega koju možete koristiti za filovanje i dekorisanje omiljenih torti i kolača. Možete koristiti neke od naših proizvoda: Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlakeŠlag krem sa ukusom vanile ili Šlag krem sa ukusom čokolade. Svi su bogatog kremastog ukusa, gramaže su u skladu sa vašim potrebama i pripremaju se za tren oka!

Uz malo kreativnosti i posvećenosti možete napraviti preukusne poslastice sa šlag kremom kao što su: Bingo tortaRolat sa jagodamaKremasti kolač od grizaLetnja tortaKorpice sa voćemŠvedska pitaŠlag krem dezertVoćnog kupa sa sladoledomČokoladni minjon sa vanilom ...

Uz malo truda i mašte vaše uobičajene poslastice mogu postati prava remek-dela. Izaberite omiljeni šlag ili šlag krem po vašoj želji i uživanje može da počne. Uz malo posvećenosti i vežbe možete napraviti prelepe ruže, karneriće ili latice od šlag krema i ukrasiti poslastice u velikom stilu. Znate kako kažu – najlepše dolazi na kraju, kao šlag na tortu.

Vaša C Slatka tradicija

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept
burger c logo