Poslastičarski kremovi

Poslastičarski kremovi

Osnovni poslastičarski krem, poznatiji i kao Creme Patissiere, spada u osnovne kremove koji se koriste pri pripremi raznih vrsta kolača i torti. Ovaj krem je toliko jednostavan i ukusan da ga možete možete konzumirati kao samostalnu poslasticu, ali je njegova osnovna namena filovanje i dekorisanje torti i kolača.

Recept za dobijanje poslastičarskog krema:

Od sastojaka biće vam potrebno 500 ml mleka, 4 žumanceta, jedan C vanilin šećer, 150 g C šećera u prahu, 50 g C gustinaC želatin po potrebi.

Žumance izmiksajte sa šećerom dok ne dobijete penu, a potom dodajte gustin. Dobro izmešajte smesu da ne bi ostalo grudvica. Mleko podgrejte i dodajte vanilin šećer.

U pripremljenu smesu od žumanaca polako dolivajte mleko i dobro sve izmešajte. Potom vratite smesu u šerpu u kojoj se kuvalo mleko i lagano kuvajte na tihoj vatri dok se krema ne zgusne. Ukoliko želite čvršći krem, u smesu umešajte i kesicu želatina.

Kakva poslastica!

 

Puter krem i njegova kremasta i svilenkasta struktura, pravi su praznik ukusa za svakog ljubitelja poslastičarskih đakonija. Ovaj krem možete koristiti kao prvi kremasti sloj na torti, preko koga se filuju drugi kremovi, mada je, zbog svoje gustine odličan i za dekoracije na torti.

Recept za puter krem:

U nastavku saznajte kako da napravite izvanredan puter krem.

Potrebno vam je 200 g C šećera u prahu, 125 g putera, 3 kašike mleka i po želji prehrambena boja u prahu. Mikserom pomešajte puter i šećer, a zatim dodajte mleko pa sve izmešajte. Jednostavno je. Smesu možete iskoristiti kako god želite u skladu sa vašim senzibilitetom i poslasticom koju pravite.

Možete koristiti i prehrambenu boju i napraviti, na primer, jednu višebojnu tortu.

Videćete, svi će biti oduševljeni ovim kremom.

 

Bavarski krem poznatiji u narodu kao želatin koristi se za punjenje i filovanje raznih poslastica poput torti, krofni, kroasana, palačinki, a možete ga jesti i samostalno kao osvežavajući desert.

Jedan od glavnih i tradicionalnih sastojaka ovog krema je želatin koji možete pronaći u C ponudi proizvoda.

Možete kod kuće pripremiti bavarski krem, na tradicionalan način, onako kako ga Nemci prave već stotinama godina.

Recept za bavarski krem:

Od sastojaka vam je potrebno 500 ml mleka, 250 g šećera, 20 g želatina, 6 jaja i 600 ml slatke pavlake.

Odvojite žumance od belanceta i umutite ga mikserom. Mleko sipajte u šerpu i stavite na zagrejanu ringlu. Uz kontinuirano mešanje dodajte šećer i izmućeno žumance. Kad dobijete željenu gustinu mase, skinite šerpu sa šporeta i ostavite da se ohladi. Razmutite želatin u vodi i umešajte ga u ohlađen krem.

Slatku pavlaku mutite mikserom do zadovoljavajuće gustine. Potom pomešajte ovaj šlag sa prethodno napravljenim kremom sa želatinom, dok se ne sjedine. Smesu ostavite u frižider da se ohladi. Nakon što se krem stegne možete da ga koristite.

Prijatno!

 

Ganaš krem je najpopularniji krem kada su u pitanju čokoladne poslastice. Ovaj krem nastao je u Francuskoj, međutim danas je rasprostranjen u kuhinjama širom sveta i neizostavni deo mnogih recepata za razne dezerte.

Recept za ganaš krem:

Specifičnost ovog krema je veoma brza i laka priprema, mali broj sastojaka, ali bogat ukus. Trebaju vam samo čokolada i slatka pavlaka. Gustinu i količinu odredite sami.

Usitnite čokoladu, slatku pavlaku zagrejte, ali skinite sa vatre pre nego što proključa. Zagrejanu pavlaku prelijte preko usitnjene čokolade. Mešajte dok se čokolada ne otopi i masa ne postane homogena.

Gotovu smesu iskoristite prema svom ukusu.

C šlag kremovi

U našoj ponudi možete pronaći nekoliko vrsta šlag kremova: šlag krem beli sa ukusom slatke pavlakešlag krem sa ukusom vanile i šlag krem sa ukusom čokolade.

Ove proizvode karakterišu različiti, bogati i kremasti ukusi, gramaže u skladu sa vašim potrebama i jako brza priprema.

Decenijama unazad naši proizvodi su tajni saveznik neodoljivih torti, sočnih kolača i laganih voćnih kupova.

Odabrani recepti za vas

Kao što vidite, priča o kremu je zaista duga i bogata. Svako može da pripremi krem, i različite kombinacije istog, po svom ukusu.

Zato smo za vas pripremili nekoliko recepata koji će vas dodatno inspirisati. Ovog puta u pitanju su poslastice sa raznim vrstama kremova:

Nadamo se da ćete u narednim danima isprobati neki od recepata koji smo vam preporučili.

Vaša C Slatka tradicija.

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept
burger c logo