Ukusi detinjstva kao nekada

Voljena namirnica širom sveta. On nam okrepljuje telo, dok nas, istovremeno, asocira na neke prošle bezbrižne dane, na detinjstvo, na vrtić, na mamu dok drvenom kutlačom priprema topao obrok, na limene šerpice u kojima je najčešće bio poslužen.

Ukusi detinjstva kao nekada

Griz se najviše koristi u ishrani dece, za spremanje raznih vrsta kašica, i baš zbog toga retko koji obrok probudi u nama toliko nostalgije i srećnih uspomena.

Griz se dobija mlevenjem pšenice iz središnjeg dela zrna i njegova hranljiva moć je neprocenjiva. Postoji bezbroj načina da pripremite griz. On je blagotvoran za organizam jer sadrži visoko nutritivne sastojke - vitamin B, gvožđe, magnezijum i cink.

Neosporna prednost griza uključuje i brzinu njegove pripreme, koja podrazumeva svega nekoliko minuta. Zato, i sada kao stariji, često se odlučimo za pripremu ovog sjajnog doručka.

Pšenični griz se može upotrebiti kao osnova ili dodatak slanim i slatkim jelima.

Najpopularniji i najomiljeniji način pripreme je kašici od griza sa mlekom ili vodom. U kašu možete dodati smeđi ili beli šećer, sirup, cimet, narendanu čokoladu, maslac, džem, voće, med ili orašaste plodove. Naravno, tu su i poslastice od griza, poput koha ili alve.

U našoj zemlji, griz često meša s jajima kao dodatak supama i čorbama. On se koristi i kao sastojak za razne vrste testenina, poput knedli, njoka i kuskusa. Ukoliko pripremate mleveno meso ili ribu uvek možete dodati griz radi elastičnosti, koegzistentnosti i boljeg ukusa.

C Griz i mašta mogu svašta

Zbog brzine pripreme i hranljivosti, C griz je zaista super- namirnica i uz malo mašte možete dobiti hranljiv obrok za vas i vaše ukućane.

U grizu mogu da uživaju sve generacije i u svim prilikama. Ukoliko pripremate proslavu ili rođendanom preporučujemo vam recepte poput Kremasti griz kolačKohOblanda sa grizomBrzi kolač sa C grizom i jagodamaČoko mafini sa grizom i višnjamaBaklava rolnice sa orasima i grizom.

Za laganiju i brzu varijantu preporučujemo Karamel griz.

Ako volite griz kako sastojak u slanoj varijanti preporučujemo vam Pizza pitaPita sa tikvicama, ili Proja sa siromDomaća supa sa knedlama za biti ukusno predjelo za svako porodično ukupljanje.

Za šta god da se odlučite, sigurni smo da vas griz neće izneveriti.

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept
burger c logo