Kako da uštedite kvasac?

Kako da uštedite kvasac?

Pogledajte koristan savet koji je sa nama podelio food blog Domaćica za vas.

Već duže vreme imam zalihe kako C suvog kvasca tako i C praška za pecivo zahvaljujući prijateljima iz C Slatka tradicija. Ako želite da vam količine kvasca koje imate traju duže, treba da ga "uštedite".

Sve je vrlo jednostavno - koristite upola manje kvasca i dodajte malo C praška za pecivo.

Kako to izgleda u praksi.

Kada je u pitanju C suvi pekarski kvasac, pogledajte uputstvo na pakovanju. Uzmite upola manju količinu i aktivirajte ga. Dodajte 1/2 kašičice C praška za pecivo na 1/2 kg brašna.

Sve ostalo je isto. Višak podelite sa prijateljima.

Ukoliko trenutno imate poteškoću sa pronalaženjem kvasca u maloprodaji, predstavljamo vam recepte za najukusnija beskvasna testa: Beskvasni hlebBeskvasni mlečni hlebPogača sa C praškom za pecivoZemičkeJogurt lepinjeBrze jogurt mekike.

Suvi kvasac

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept
burger c logo