Šećer u prahu

O šećeru u prahu

Šećer u prahu je fino mleveni rafinisani kristal šećer. Predstavlja nezaobilazni sastojak tradicionalnih kolača, torti i kremova. Ima ista svojstva kao kristal šećer koji se dobija iz šećerne repe, ali je finije granulacije i mogu mu se dodavati sredstva protiv zgrudvavanja.

Da bi dobile šećer u prahu domaćice često koriste mlinove za kafu u kojima melju kristal šećer.

Najčešće se koristi za  posipanje u finom tankom belom praškastom sloju  za dekoraciju na slatkim pitama i testima, sitnim kolačima i brojnim drugim pekarskim proizvodima, kao i za lepši i slađi ukus.
Pored toga, koristi se i za pripremu šećerne glazure za kolače, za pripremu puslica, za pravljenje patišpanja ili se dodaje u proizvode kao što su mleko, puter i premazi za kolače.

Može se koristiti kako bi se sprečilo razmekšavanje korica kremastim filom, kada se korice kolača posipaju šećerom u prahu.

Pored ove primene koristi se u istu svrhu i da spreči preterano razmekšavanje korica za pite i slojevitih kolača. Pri pripremi voćnih kolača neophodno je suvo voće uvaljati u šećer u prahu, da ne bi padalo na dno patišpanja već se zadržavalo na površini.

Recepti sa C šećerom u prahu

Da bismo našim domaćicama uštedeli vreme i olakšali svakodnevnu pripremu kolača nudimo im C šećer u prahu kao gotov proizvod. Može se naći u pakovanjima od 250 g i 500 g. Domaćicama  je omiljeni dodatak za dekoraciju krofni, pita, sitnih kolača, ali se koristi i kao obavezni sastojak brojnih drugih ukusnih poslastica.

Nakon otvaranja kesice neophodno je šećer u prahu držati u dobro zatvorenim posudama na suvom mestu, da se ne bi zgrudvao i da ne poprimii strane mirise.

Ovom prilikom vam predstavljamo brojne zanimljive recepte koje su kreirali ljubitelji slatke tradicije, a u kojima je C šećer u prahu obavezni sastojak: Torta od šargarepeLejdi di tortaTorta napolitanaKakao kockeKuglof sa narandžom i čokoladom.

C šećer u prahu se obavezno koristi u pripremi brojnih tradicionalnih kolača po receptu naših baka, kao što su ŠapicePosne vanilicePita sa višnjamaBakin kolač sa višnjamaStare dobre krofne i Kolač sa malinom. Koristi se i u brojnim receptima za torte kao dodatak patišpanju: Markiza sa kikirikijemJaffa tartPosna lambada.

Neodoljiv je deo i u Posnoj Moskva tortiKolaču sa sirom i malinamaTobleronamaČokoladnoj tortiMilka torti, ali i u Oblandama od vanile i malinePosnoj voćnoj tortiKokos-čoko lokumima i Beloj voćnoj torti.

Za koji god kolač ili tortu da se odlučite uz C šećer u prahu svaka će imati neodoljiv ukus i slast. Zato je C šećer u prahu omiljeni sastojak brojnih kolača naših domaćica i njihova mala tajna.

Šećer u prahu Šećer u prahu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept
burger c logo