1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
12
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
12
brašno 300 g
šećer 1 kašika
so 1/4 kašika
mleko 125 ml
pavlaka 1 kašika
maslinovo ulje 3 kašika
jaje 1
krem sir 150 g
pavlaka 90 g
C Zamena za mleko u prahu 3 kašika
med za premazivanje 2 kašika
gel boje 4 kapi
Veseli, ukusni, šareni slatki hleb
U posudu za mešenje staviti brašno, šečer, kvasac i so i izmešati. Zagrejati mleko, pa u njemu razmutiti jaje, pavlaku i ulje. Sipati u posudu sa brašno i uz dodavanje još jedne šake brašna zamesiti testo. Pokriti folijom i ostaviti na toplom da naraste.
Za fil umutiti krem sir, pavlaku, prah šećer i mleko u prahu, a zatim dodati kokos i sve zajedno umutiti. Ja sam se odlučila za 4 boje, pa sam smesu za fil podelila u četiri manje činijice i u svaku dodala po kap žute, roze, plave i zelene boje.
Nadošlo testo rastanjiti u pravougaonu ploču i premazati filom. Preseći po dužini, pa uplesti, okrećući preseke ka gore. Ostaviti još pola sata da naraste.
Rernu zagrejati na 180 stepeni, pa ubaciti da se peče. Posle deset minuta pokriti folijom i tako peći do poslednjih 3-5 minuta da ne bi testo previše potamnelo.
Pečenu babku odmah četkicom premazati medom i ostaviti je 5 minuta u plehu da se prohladi. Prebaciti na rešetku da se ohladi potpuno, a zatim seći na parčad i uživati u šarama i ukusu!
Veseli, ukusni, šareni slatki hleb
U posudu za mešenje staviti brašno, šečer, kvasac i so i izmešati. Zagrejati mleko, pa u njemu razmutiti jaje, pavlaku i ulje. Sipati u posudu sa brašno i uz dodavanje još jedne šake brašna zamesiti testo. Pokriti folijom i ostaviti na toplom da naraste.
Za fil umutiti krem sir, pavlaku, prah šećer i mleko u prahu, a zatim dodati kokos i sve zajedno umutiti. Ja sam se odlučila za 4 boje, pa sam smesu za fil podelila u četiri manje činijice i u svaku dodala po kap žute, roze, plave i zelene boje.
Nadošlo testo rastanjiti u pravougaonu ploču i premazati filom. Preseći po dužini, pa uplesti, okrećući preseke ka gore. Ostaviti još pola sata da naraste.
Rernu zagrejati na 180 stepeni, pa ubaciti da se peče. Posle deset minuta pokriti folijom i tako peći do poslednjih 3-5 minuta da ne bi testo previše potamnelo.
Pečenu babku odmah četkicom premazati medom i ostaviti je 5 minuta u plehu da se prohladi. Prebaciti na rešetku da se ohladi potpuno, a zatim seći na parčad i uživati u šarama i ukusu!
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.