burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Štrudla sa dva nadeva

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

Za testo:

300 ml mleka

200 ml vode

40 g svežeg kvasca

4 kašike šećera

2 kesice C vanilin šećera

1 kašičica soli

100 g margarina

1 jaje

1 belance

1 kg brašna

Za nadev:

džem od kajsije

eurokrem

mlevena plazma

I još:

margarin (za premazivanje

C šećer u prahu (za posipanje)

Štrudla sa dva nadeva

Opis recepta

Kvasac izmrviti i staviti u dublju posudu. Dodati mlako mleko, 2 kašike šećera, 1 kašiku brašna, izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.

Jaje, belance, so, C vanilin šećer i margarin razmutiti viljuškom, pa dodati nadošli kvasac, uliti mlaku vodu, dodati 2 kašike šećera, pa postepeno dodajući brašno zamesiti mekše testo.

Prekriti čistom kuhunjskom krpom i ostaviti da odstoji 45 minuta. Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i podeliti na dva dela formirajući jufke.

Razviti oklagijom jednu jufku i premazati je džemom od kajsije, pa urolati. Razviti drugu jufku, premazati je eurokremom, posuti mlevenom plazmom i urolati.

Poređati ih u pleh obložen pek-papirom. Prekriti ih čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odatoje 15 minuta.

Za to vreme dobro zagrejati rernu. Obe štrudle premazati otopljenim margarinom i peći na 180 stepeni 40 minuta.

Pečene štrudle izvaditi iz rerne, ostaviti ih da se prohlade, pa ih po želji posuti C šećerom u prahu.

Štrudle seći, servirati i poslužiti.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Štrudla sa dva nadeva

Opis recepta

Kvasac izmrviti i staviti u dublju posudu. Dodati mlako mleko, 2 kašike šećera, 1 kašiku brašna, izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.

Jaje, belance, so, C vanilin šećer i margarin razmutiti viljuškom, pa dodati nadošli kvasac, uliti mlaku vodu, dodati 2 kašike šećera, pa postepeno dodajući brašno zamesiti mekše testo.

Prekriti čistom kuhunjskom krpom i ostaviti da odstoji 45 minuta. Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i podeliti na dva dela formirajući jufke.

Razviti oklagijom jednu jufku i premazati je džemom od kajsije, pa urolati. Razviti drugu jufku, premazati je eurokremom, posuti mlevenom plazmom i urolati.

Poređati ih u pleh obložen pek-papirom. Prekriti ih čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odatoje 15 minuta.

Za to vreme dobro zagrejati rernu. Obe štrudle premazati otopljenim margarinom i peći na 180 stepeni 40 minuta.

Pečene štrudle izvaditi iz rerne, ostaviti ih da se prohlade, pa ih po želji posuti C šećerom u prahu.

Štrudle seći, servirati i poslužiti.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Voćne torte i
kolači"

Pošalji recept