burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Grčki sladoled

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

1 l mleka

4 C želatina

300 g šećera

500 g C šlaga + 200 g za ukrašavanje

300 g mlevenog keksa

300 g mlečnih napolitanki

300 g čokolade sa jagodom

Grčki sladoled

Koraci pripreme

Staviti mleko i šećer da prokuvaju, a u malo vode razmutiti C želatin da nabubri.

Kada mleko provri sipati želatin i mešati na vatri još minut-dva. Skinuti sa šporeta i ostaviti da se ohladi.

U ohlađeno sipati 500 g C šlaga i mutiti mikserom. Smesu podeliti na 3 dela, u jedan deo staviti mleveni keks, u jedan deo mlevene napolitanke, a u jedan deo rendanu čokoladu.

U kalup prečnika 26 cm sipati fil sa keksom, preko fil sa napolitankama i gore fil sa čokoladom.

Ostaviti da prenoći u frižideru. Sutradan ukrasiti C šlagom.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Grčki sladoled

Koraci pripreme

Staviti mleko i šećer da prokuvaju, a u malo vode razmutiti C želatin da nabubri.

Kada mleko provri sipati želatin i mešati na vatri još minut-dva. Skinuti sa šporeta i ostaviti da se ohladi.

U ohlađeno sipati 500 g C šlaga i mutiti mikserom. Smesu podeliti na 3 dela, u jedan deo staviti mleveni keks, u jedan deo mlevene napolitanke, a u jedan deo rendanu čokoladu.

U kalup prečnika 26 cm sipati fil sa keksom, preko fil sa napolitankama i gore fil sa čokoladom.

Ostaviti da prenoći u frižideru. Sutradan ukrasiti C šlagom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept