burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Grčka sladoled torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

1 l mleka

1 šolja šećera

3 kesice želatina C

500 g šlaga C

250 g mlevenog keksa

1 kesica sladoleda od jagode Eskimko C +1 dcl vode

1 kesica sladoleda straćatela Eskimko C +1 dcl vode

Grčka sladoled torta

Koraci pripreme

Mleko skuvajte, dodajte šećer i pustite da provri. Posebno pomešajte kesice C želatina sa malo vode i ostavite da nabobri.

Nabobreli želatin sipajte u provrelo mleko i dobro promešajte da nema grudvica. Mleko poklopite i ostavite u frižideru nekoliko sati da se stegne do gustine pavlake.

Kad se mleko steglo prebacite u veću činiju u kojoj ćete mutiti. Dodajte šlag, promešajte i nastavite da mutite dvadesetak minuta.

Umućenu smesu podelite na tri dela. U jedan sipajte mleveni keks i promešajte da se ujednači.

Smesu sa keksom sipajte u vodom nakvašen kalup za torte i ravnomerno rasporedite.

Sladoled od jagode umutite sa decilitrom vode i promešajte sa drugim delom umućenog šlaga, promešajte i ravnomerno rasporedite preko smese sa keksom.

I na kraju sladoled straćatela umutite sa decilitrom vode i promešajte sa trećim delom šlaga, promešajte i ravnomerno rasporedite preko drugog dela sa jagodama.

Ostavite nekoliko sati u frižideru da se stegne.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Grčka sladoled torta

Koraci pripreme

Mleko skuvajte, dodajte šećer i pustite da provri. Posebno pomešajte kesice C želatina sa malo vode i ostavite da nabobri.

Nabobreli želatin sipajte u provrelo mleko i dobro promešajte da nema grudvica. Mleko poklopite i ostavite u frižideru nekoliko sati da se stegne do gustine pavlake.

Kad se mleko steglo prebacite u veću činiju u kojoj ćete mutiti. Dodajte šlag, promešajte i nastavite da mutite dvadesetak minuta.

Umućenu smesu podelite na tri dela. U jedan sipajte mleveni keks i promešajte da se ujednači.

Smesu sa keksom sipajte u vodom nakvašen kalup za torte i ravnomerno rasporedite.

Sladoled od jagode umutite sa decilitrom vode i promešajte sa drugim delom umućenog šlaga, promešajte i ravnomerno rasporedite preko smese sa keksom.

I na kraju sladoled straćatela umutite sa decilitrom vode i promešajte sa trećim delom šlaga, promešajte i ravnomerno rasporedite preko drugog dela sa jagodama.

Ostavite nekoliko sati u frižideru da se stegne.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept