burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Princes krofne

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

Za krofne:

400 ml vode

300 ml ulja

1 C prašak za pecivo

300 g brašna

6 jaja

Fil:

1,5 l mleka

500 ml vode

1 C čvrstin

6 kesica C vanilinog šećera

250 g margarina

20 kašika šećera

1 C šlag krem

250 g C šećera u prahu

Princes krofne

Opis recepta

U određenu posudu sipati 400 ml vode i 300 ml ulja. Staviti na šporet, kada voda i ulje proključaju dodati 300 g brašna i 1 C prašak za pecivo.

Umešati dok se ne zgusne i skloniti sa vatre. U prohlađenu smesu dodavati jedno po jedno jaje i umutiti da se dobije kompaktna masa.

Smesu staviti u špric i u pleh istiskati krofne sa određenim razmakom između. Krofne staviti u prethodno zagrejanu rernu na 200°C.

Peći dok ne porumene, rerna se ne otvara sve dok se krofne skroz ne ohlade!

U šerpu sipati mleko i vodu, dodati C vanilin šećer i 20 kašika šećera. Od potrebnog mleka odvojiti 300 ml i razmutiti 1 C čvrstin i 5 kašika brašna.

Kada mleko proključa dodati mu pripremljenu smesu, uz lagano mešanje. Ostaviti fil da se hladi.

Umutiti margarin i dodati mu prohlađen fil. Krofne seći na pola.

Umutiti C šlag krem. Staviti donji deo krofne, potom fil, C šlag krem i završiti sa drugim delom krofne.

Po želji posuti C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Princes krofne

Opis recepta

U određenu posudu sipati 400 ml vode i 300 ml ulja. Staviti na šporet, kada voda i ulje proključaju dodati 300 g brašna i 1 C prašak za pecivo.

Umešati dok se ne zgusne i skloniti sa vatre. U prohlađenu smesu dodavati jedno po jedno jaje i umutiti da se dobije kompaktna masa.

Smesu staviti u špric i u pleh istiskati krofne sa određenim razmakom između. Krofne staviti u prethodno zagrejanu rernu na 200°C.

Peći dok ne porumene, rerna se ne otvara sve dok se krofne skroz ne ohlade!

U šerpu sipati mleko i vodu, dodati C vanilin šećer i 20 kašika šećera. Od potrebnog mleka odvojiti 300 ml i razmutiti 1 C čvrstin i 5 kašika brašna.

Kada mleko proključa dodati mu pripremljenu smesu, uz lagano mešanje. Ostaviti fil da se hladi.

Umutiti margarin i dodati mu prohlađen fil. Krofne seći na pola.

Umutiti C šlag krem. Staviti donji deo krofne, potom fil, C šlag krem i završiti sa drugim delom krofne.

Po želji posuti C šećerom u prahu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Voćne torte i
kolači"

Pošalji recept