burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Čoko-rum rol oblande

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

Oblande:

3 lista C oblandi

180 g C šećera u prahu

180 g margarina

180 g čokolade za kuvanje

30 g C kakao praha

1 kašika arome ruma

3 kašike mlevenog keksa

Dekoracija:

100 g čokolade za kuvanje

2 kašike ulja

malo mlevenog keksa-po želji

Čoko-rum rol oblande

Opis recepta

Priprema oblandi:
Izdvojimo tri lista do oblandi i umotamo svaku u po dve vlažne krpe i ostavimo da odstoje nekih 35 minuta.

Za to vreme ćermo pripremiti fil. U posudu za miksanje sipamo otopljen i prohlađen margarin, dodajemo šećer u prahu i kratko miksamo, zatim dodajemo istopljenu čokoladu, kakao, rum i keks, sve sastojke sjediniti mikserom.

Kremu delimo na tri dela, uzimamo sada oblande-koje su sada savitljive i preko hrapavije strane razmazujemo fil. Kako smo fil razmazali, sada oblande sečemo na tri jednaka dela po dužini i svaki deo srolamo.

Od jednog lista oblande dobijemo tri srolana dela. Postupak ponovimo i sa ostala dva lista oblandi.

Oblande ostavljamo u frižider da se stegnu. Kada se oblande stegnu sečemo ih na manje rolnice.

Priprema dekoracije:
Čokoladu i ulje sam istopila u mikrotalasnoj, takođe možete i na pari. Jedan kraj rolnice umačem u čokoladu, ocedim i isti taj deo uvaljam u keks, drugi deo rolnice umočim samo u čokoladu.

Ponavljam postupak dok glazurom ne obložim sve rolnice. Ređam rolnice na tacnu i ostavljam ih tu dok se ne stegne čokolad, kasnije ih prebacujem u frižider.

Rolnice su spremen za posluženje.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Čoko-rum rol oblande

Opis recepta

Priprema oblandi:
Izdvojimo tri lista do oblandi i umotamo svaku u po dve vlažne krpe i ostavimo da odstoje nekih 35 minuta.

Za to vreme ćermo pripremiti fil. U posudu za miksanje sipamo otopljen i prohlađen margarin, dodajemo šećer u prahu i kratko miksamo, zatim dodajemo istopljenu čokoladu, kakao, rum i keks, sve sastojke sjediniti mikserom.

Kremu delimo na tri dela, uzimamo sada oblande-koje su sada savitljive i preko hrapavije strane razmazujemo fil. Kako smo fil razmazali, sada oblande sečemo na tri jednaka dela po dužini i svaki deo srolamo.

Od jednog lista oblande dobijemo tri srolana dela. Postupak ponovimo i sa ostala dva lista oblandi.

Oblande ostavljamo u frižider da se stegnu. Kada se oblande stegnu sečemo ih na manje rolnice.

Priprema dekoracije:
Čokoladu i ulje sam istopila u mikrotalasnoj, takođe možete i na pari. Jedan kraj rolnice umačem u čokoladu, ocedim i isti taj deo uvaljam u keks, drugi deo rolnice umočim samo u čokoladu.

Ponavljam postupak dok glazurom ne obložim sve rolnice. Ređam rolnice na tacnu i ostavljam ih tu dok se ne stegne čokolad, kasnije ih prebacujem u frižider.

Rolnice su spremen za posluženje.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Voćne torte i
kolači"

Pošalji recept