burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Prhka pita sa jabukama i pudingom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

Testo 1:

125g margarina

150 g šećera

1 jaje

2 kašike kisele pavlake

220 g brašno

1 C pračak za pecivo

1 C vanilin šećer

Fil od jabuka:

3 veće jabuke

5 kašika šećera

1 C vanilin šećer

1 kašičica cimeta

po želji 3 kašike suvog grožđa

Fil od pudinga:

2 kesice C vanilin pudinga

5 kašika šećera

750 ml mleka

50 g bele čokolade

Hrskava kora - testo 2:

100 g margarin

100 g šećer

100g brašno

Za posipanje C šećer u prahu

Prhka pita sa jabukama i pudingom

Opis recepta

Testo 1: Umutimo omekšali margarin sa šećerom. Dodamo jaje, pavlaku, prašak za pecivo i umutimo mikserom.

Dodamo polovinu brašna i umutimo mikserom. Na kraju dodamo ostatak brašna , sve umutimo, testo treba da je gusto.

Pleh obložimo papirom za pečenje i istresemo smesu u pleh i razvučemo je kao koru.

Fil od jabuka : Izrendamo jabuke, pospemo šećerom, vanilom i cimetom , možemo malo da ih dinstamo u tiganju na mirnoj vatri. Jabukama dodamo suvo grožđe i prospemo smesu po testu.

Fil od pudinga: Skuvamo puding (koji smo prethodno razmutili sa malo mleka i sa šećerom) u mleku. I odmah dodamo belu čokoladu , kako bi se otopila i vruć puding prelijemo preko jabuka.

Testo : Pomešamo sve sastojke kako bi dobili mrvičastu smesu . Smesu pospemo po pudingu.

Pitu pečemo na 180 stepeni, 45 min.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Prhka pita sa jabukama i pudingom

Opis recepta

Testo 1: Umutimo omekšali margarin sa šećerom. Dodamo jaje, pavlaku, prašak za pecivo i umutimo mikserom.

Dodamo polovinu brašna i umutimo mikserom. Na kraju dodamo ostatak brašna , sve umutimo, testo treba da je gusto.

Pleh obložimo papirom za pečenje i istresemo smesu u pleh i razvučemo je kao koru.

Fil od jabuka : Izrendamo jabuke, pospemo šećerom, vanilom i cimetom , možemo malo da ih dinstamo u tiganju na mirnoj vatri. Jabukama dodamo suvo grožđe i prospemo smesu po testu.

Fil od pudinga: Skuvamo puding (koji smo prethodno razmutili sa malo mleka i sa šećerom) u mleku. I odmah dodamo belu čokoladu , kako bi se otopila i vruć puding prelijemo preko jabuka.

Testo : Pomešamo sve sastojke kako bi dobili mrvičastu smesu . Smesu pospemo po pudingu.

Pitu pečemo na 180 stepeni, 45 min.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Voćne torte i
kolači"

Pošalji recept