burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripremeLako se priprema

Voćna kocka

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

150 g keksa

300 g C griza

500 g višnje

1 l mleka

2 C pudinga od vanile

2 C šlaga

180 g šećera

2 C vanilin šećera

200 g C šećera u prahu

150 g C griza

250 g margarina

Voćna kocka

Koraci pripreme

Naređati na dnu tepsije keks, zatim sipati šećer u višnje i ostaviti da odstoje malo, za to vreme skuvati C griz da bude gust.

Kada bude gotov griz, dodati višnje i promešati da se sve sjedini da bude kremasta smesa i kuvati još 1-2 minuta, smesu nanesti na keks u tepsiju.

Zatim u posudu staviti 2 C pudinga, 2 kašike šećera, 2 C vanilin šećera i 750 ml mleka, to promešati i ostaviti.

Ostatak mleka staviti da se kuva, kada provri dodamo puding, puding ostaviti da se ohladi.

U 250 g margarina dodamo 200 g C šećera u prahu i to izmiksirati. Zatim margarin dodajemo u puding i dobro izmiksirati. Smesu premazati u tepsiji na višnjama.

Dva šlaga pripremiti po upustvu sa kesice. Nanesti šlag u tepsiju, preko šlaga narendati 50 g čokolade.

Ostaviti da se kolač rasladi u frižideru oko pola sata-sat.

Kolač iseći na kocke i poslužiti.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Voćna kocka

Koraci pripreme

Naređati na dnu tepsije keks, zatim sipati šećer u višnje i ostaviti da odstoje malo, za to vreme skuvati C griz da bude gust.

Kada bude gotov griz, dodati višnje i promešati da se sve sjedini da bude kremasta smesa i kuvati još 1-2 minuta, smesu nanesti na keks u tepsiju.

Zatim u posudu staviti 2 C pudinga, 2 kašike šećera, 2 C vanilin šećera i 750 ml mleka, to promešati i ostaviti.

Ostatak mleka staviti da se kuva, kada provri dodamo puding, puding ostaviti da se ohladi.

U 250 g margarina dodamo 200 g C šećera u prahu i to izmiksirati. Zatim margarin dodajemo u puding i dobro izmiksirati. Smesu premazati u tepsiji na višnjama.

Dva šlaga pripremiti po upustvu sa kesice. Nanesti šlag u tepsiju, preko šlaga narendati 50 g čokolade.

Ostaviti da se kolač rasladi u frižideru oko pola sata-sat.

Kolač iseći na kocke i poslužiti.

Autor

Tamara

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept