burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Švarcvald ledene kocke

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

Biskvit od čokolade:

250 ml brašna

na vrh kašičice C sode bikarbone

50 g putera

180 g čokolade

120 g šećera

2 jajeta

Fil:

3 kesice sladoleda C Eskimko od vanile

200 g zamrznutih višanja

250 g šećera

Švarcvald ledene kocke

Koraci pripreme

Na pari zajedno otopite izlomljenu čokoladu i puter. Skinite sa ringle, dodajte šećer, promešajte, dodajte jaja i energično mutite da dobijete homogenu smesu, dodajući malo po malo mešavinu brašna i sode bikarbone.

Dobijenu masu preručite u četvrtast pleh, obložen papirom za pečenje, poravnajte spatulom da bude debljine od oko 1 cm i pecite 20 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Pečeni biskvit izvadite iz rerne, malo ohladite, preručite na radnu površinu i ostavite da se sasvim hladi.

Za to vreme pripremite sladoled prema uputstvu proizvođača i ostavite ga da odstoji u frižideru.

Višnje pospite šećerom, sačekajte da malo puste sok, pa kuvajte na umerenoj temperaturi uz stalno mešanje.

Kada se masa zgusne ohladite je i dve trećine pomešajte sa sladoledom.

Ohlađeni biskvit po dužini prepolovite, jedan deo položite u četvrtast pleh, obložen providnom folijom, premažite ga mešavinom sladoleda i višanja, poklopite drugim delom i ostavite da najmanje dva sata stoji u zamrzivaču.

Neposredno pre služenja isecite na 12 kocki i na svaku položite po kašičicu višanja.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Švarcvald ledene kocke

Koraci pripreme

Na pari zajedno otopite izlomljenu čokoladu i puter. Skinite sa ringle, dodajte šećer, promešajte, dodajte jaja i energično mutite da dobijete homogenu smesu, dodajući malo po malo mešavinu brašna i sode bikarbone.

Dobijenu masu preručite u četvrtast pleh, obložen papirom za pečenje, poravnajte spatulom da bude debljine od oko 1 cm i pecite 20 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Pečeni biskvit izvadite iz rerne, malo ohladite, preručite na radnu površinu i ostavite da se sasvim hladi.

Za to vreme pripremite sladoled prema uputstvu proizvođača i ostavite ga da odstoji u frižideru.

Višnje pospite šećerom, sačekajte da malo puste sok, pa kuvajte na umerenoj temperaturi uz stalno mešanje.

Kada se masa zgusne ohladite je i dve trećine pomešajte sa sladoledom.

Ohlađeni biskvit po dužini prepolovite, jedan deo položite u četvrtast pleh, obložen providnom folijom, premažite ga mešavinom sladoleda i višanja, poklopite drugim delom i ostavite da najmanje dva sata stoji u zamrzivaču.

Neposredno pre služenja isecite na 12 kocki i na svaku položite po kašičicu višanja.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept