burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripremeLako se priprema

Susam rolat

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

1 čaša jogurta (200 ml)

100 g putera

2 čaše ulja (oko 400 ml)

1 ravna kašika sirćeta

1 jaje

2 čaše C griza

1/2 kesice C praška za pecivo

oko 7 čaša brašna

2 kašike C kakaoa

1 kašika cimeta

2 kašike susama

1 kašika jogurta

Za šerbet:

2,5 šolje šećera

3 čaše vode

1 kolut limuna

Susam rolat

Koraci pripreme

1 čašu jogurta, 100 g putera, 2 čaše ulja, 1 kašiku sirćeta i jedno jaje sjediniti u većoj posudi.

Potom dodati 2 čaše C griza i 1/2 kesice C praška za pecivo, postepeno dodavati brašno.

Polovinu testa odvojiti i u njega staviti 2 kašike C kakaoa, 1 kašiku cimeta, susam i kašiku jogurta.

Napraviti dve tanke kore (ne peku se) debljine 1 cm. Prvo staviti belu koru pa preko nje crnu koru iste veličine.

Urolati i iseći na željenu veličinu (krupniji komadi su bolji jer će biti sočniji).

Ubaciti u zagrejanu rernu na 175 C na otprilike 20 minuta.

Za to vreme napraviti šerbet tako što 2,5 šolje šećera sipamo u šerpu i prelijemo sa 3 šolje vode i ubacimo kolut limuna.

Kada počne da vri kuvati još 10-tak min.

Kada se kolac ispeče izvaditi iz rerne da odstoje 10-tak min potom preliti sa šerbetom.

Ostaviti da odstoji što duže da sve lepo upije. Poslužiti.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Susam rolat

Koraci pripreme

1 čašu jogurta, 100 g putera, 2 čaše ulja, 1 kašiku sirćeta i jedno jaje sjediniti u većoj posudi.

Potom dodati 2 čaše C griza i 1/2 kesice C praška za pecivo, postepeno dodavati brašno.

Polovinu testa odvojiti i u njega staviti 2 kašike C kakaoa, 1 kašiku cimeta, susam i kašiku jogurta.

Napraviti dve tanke kore (ne peku se) debljine 1 cm. Prvo staviti belu koru pa preko nje crnu koru iste veličine.

Urolati i iseći na željenu veličinu (krupniji komadi su bolji jer će biti sočniji).

Ubaciti u zagrejanu rernu na 175 C na otprilike 20 minuta.

Za to vreme napraviti šerbet tako što 2,5 šolje šećera sipamo u šerpu i prelijemo sa 3 šolje vode i ubacimo kolut limuna.

Kada počne da vri kuvati još 10-tak min.

Kada se kolac ispeče izvaditi iz rerne da odstoje 10-tak min potom preliti sa šerbetom.

Ostaviti da odstoji što duže da sve lepo upije. Poslužiti.

Autor

Milica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept