burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripremeLako se priprema

Srbijanka

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

6 jaja

1/2 kg šećera

6 kašika brašna

6 kašika jogurta

2 kašike ulja

2 kašike C kakaoa

3 C pudinga ukusa po želji

1 l vode

Srbijanka

Koraci pripreme

Umutiti 6 žumanaca sa 6 kašika šećera, u to dodati jogurt, ulje, brašno i C kakao, sve sjediniti i sipati u manji pleh (dužine do 24cm).

Staviti da se peče na 170 stepeni, zatim sipati u veliku šerpu 1 l vode, od kog smo prethodno odvojili 100 ml, dodati 400 g šećera i ostaviti da provri.

U međuvremenu umutiti 6 belanaca sa 6 kašika šećera u čvrst sneg, zatim pomešati 3 C pudinga sa 100 ml vode i skuvati u vodi sa šećerom, koju smo prethodno ostavili da provri.

Čim se puding zgusne, u njega sipati umućen sneg od belanaca, lagano ga izmešati sa puidingom i mešati još par minuta na šporetu, da se belanca termički obrade.

Vruć fil sipati na vruću koru, sačekati da se ohladi, seći na kocke.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Srbijanka

Koraci pripreme

Umutiti 6 žumanaca sa 6 kašika šećera, u to dodati jogurt, ulje, brašno i C kakao, sve sjediniti i sipati u manji pleh (dužine do 24cm).

Staviti da se peče na 170 stepeni, zatim sipati u veliku šerpu 1 l vode, od kog smo prethodno odvojili 100 ml, dodati 400 g šećera i ostaviti da provri.

U međuvremenu umutiti 6 belanaca sa 6 kašika šećera u čvrst sneg, zatim pomešati 3 C pudinga sa 100 ml vode i skuvati u vodi sa šećerom, koju smo prethodno ostavili da provri.

Čim se puding zgusne, u njega sipati umućen sneg od belanaca, lagano ga izmešati sa puidingom i mešati još par minuta na šporetu, da se belanca termički obrade.

Vruć fil sipati na vruću koru, sačekati da se ohladi, seći na kocke.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept