0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
5 belanaca
250 g šećera
100 g brašna
100 g C kokosa
1/2 C praška za pecivo
200 ml mleka za natapanje kore
500 ml mleka
5 žumanaca
150 g šećera
5 kašika brašna
2 C vanilin šećera
250 g putera
C puding od vanile
100 g C kokosa
Umutiti belanca sa šećerom, dodati brašno, C kokosovo brašno, C prašak za pecivo i sjediniti smesu. Smesu sipamo u pleh podmazan puterom. Pečemo 20 min na 180 stepeni.
Na ohlađenu koru sipamo 200 ml zagrejanog mleka. Ostavimo da se kora ohladi.
Umutiti žumanca sa šećerom i vanilin šećerom. Od 500 ml mleka uzeti 8 kašika i rastvoriti vanilin puding tako da nema grudvica. Na kraju sjediniti puding i jaja u jednu masu.
Ostatak mleka staviti u šerpu da proključa, skloniti s ringle i polako dodavati smesu od jaja i pudinga sve vreme mešajući.
Na umerenoj temperaturi skuvati puding uz neprestano mešanje jer će se žumanca lepiti za dno posude.
Fil ohladiti pa mu dodati umućeni margarin. Dodati C kokos pa promešati sve da se smesa sjedini.
Ohlađenu koru premazati filom. Ukrasiti po želji.
Umutiti belanca sa šećerom, dodati brašno, C kokosovo brašno, C prašak za pecivo i sjediniti smesu. Smesu sipamo u pleh podmazan puterom. Pečemo 20 min na 180 stepeni.
Na ohlađenu koru sipamo 200 ml zagrejanog mleka. Ostavimo da se kora ohladi.
Umutiti žumanca sa šećerom i vanilin šećerom. Od 500 ml mleka uzeti 8 kašika i rastvoriti vanilin puding tako da nema grudvica. Na kraju sjediniti puding i jaja u jednu masu.
Ostatak mleka staviti u šerpu da proključa, skloniti s ringle i polako dodavati smesu od jaja i pudinga sve vreme mešajući.
Na umerenoj temperaturi skuvati puding uz neprestano mešanje jer će se žumanca lepiti za dno posude.
Fil ohladiti pa mu dodati umućeni margarin. Dodati C kokos pa promešati sve da se smesa sjedini.
Ohlađenu koru premazati filom. Ukrasiti po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.