burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Rafaelo krem kocke

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Za koru:

5 belanaca

250 g šećera

100 g brašna

100 g C kokosa

1/2 C praška za pecivo

200 ml mleka za natapanje kore

Za fil:

500 ml mleka

5 žumanaca

150 g šećera

5 kašika brašna

2 C vanilin šećera

250 g putera

C puding od vanile

100 g C kokosa

Rafaelo krem kocke

Koraci pripreme

Umutiti belanca sa šećerom, dodati brašno, C kokosovo brašno, C prašak za pecivo i sjediniti smesu. Smesu sipamo u pleh podmazan puterom. Pečemo 20 min na 180 stepeni.

Na ohlađenu koru sipamo 200 ml zagrejanog mleka. Ostavimo da se kora ohladi.

Umutiti žumanca sa šećerom i vanilin šećerom. Od 500 ml mleka uzeti 8 kašika i rastvoriti vanilin puding tako da nema grudvica. Na kraju sjediniti puding i jaja u jednu masu.

Ostatak mleka staviti u šerpu da proključa, skloniti s ringle i polako dodavati smesu od jaja i pudinga sve vreme mešajući.

Na umerenoj temperaturi skuvati puding uz neprestano mešanje jer će se žumanca lepiti za dno posude.

Fil ohladiti pa mu dodati umućeni margarin. Dodati C kokos pa promešati sve da se smesa sjedini.

Ohlađenu koru premazati filom. Ukrasiti po želji.

Naši proizvodi

Rafaelo krem kocke

Koraci pripreme

Umutiti belanca sa šećerom, dodati brašno, C kokosovo brašno, C prašak za pecivo i sjediniti smesu. Smesu sipamo u pleh podmazan puterom. Pečemo 20 min na 180 stepeni.

Na ohlađenu koru sipamo 200 ml zagrejanog mleka. Ostavimo da se kora ohladi.

Umutiti žumanca sa šećerom i vanilin šećerom. Od 500 ml mleka uzeti 8 kašika i rastvoriti vanilin puding tako da nema grudvica. Na kraju sjediniti puding i jaja u jednu masu.

Ostatak mleka staviti u šerpu da proključa, skloniti s ringle i polako dodavati smesu od jaja i pudinga sve vreme mešajući.

Na umerenoj temperaturi skuvati puding uz neprestano mešanje jer će se žumanca lepiti za dno posude.

Fil ohladiti pa mu dodati umućeni margarin. Dodati C kokos pa promešati sve da se smesa sjedini.

Ohlađenu koru premazati filom. Ukrasiti po želji.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept