burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Rafaelo kocke

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

5 jaja

1 l mleka

100 g brašna + 5 navršenih kašika

75 g C kokosa

200 g šećera

+ 4 ravne kašike

+ 2 ravne kašike C prah šećera

120 g maslaca

1/2 kesice C praška za pecivo

2 C vanilin šećera

2-3 kasike C kakaoa

par kapi ulja za podmazati pleh

Rafaelo kocke

Koraci pripreme

Testo:
5 belanaca umutiti sa 200 g šećera, dodati 100 g brašna, 1/2 C praška za pecivo, mutiti lagano, pa dodati 75 g kokosa.

Sve lepo umutiti, premazati pleh srednje veličine uljem, pa posuti brašnom i staviti u rernu da se pečee na 200-220 stepeni (zavisi od rerne) 15-20 min.

Kada izvadite kolač, vrućeg preliti sa 200 ml vrelog mleka.

Fil:
Staviti 600 ml mleka da se kuva, a u medjuvremenu umutiti:

5 žumanaca sa 4 ravne kašike šećera, 2 C vanilin šećera, dodavati jednu po jednu kašiku brašna (5 uvrh napunjenih kašika) i dodati 200 ml hladnog mleka.

Kada se mleko na šporetu zagreje, sipajte fil i mešajte celo vreme i kuvajte mešajući jedno 5 minuta.

Skinuti sa ringle i mešati da se prohladi.

Kada bude mlako dodajte omekšali maslac sa 2 kašike C prah šećera i razmutiti mikserom.

Sipati preko testa i posuti kakaom kroz cediljku.

Kada se ohladi prekrijte folijom i stavite u frižider.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Rafaelo kocke

Koraci pripreme

Testo:
5 belanaca umutiti sa 200 g šećera, dodati 100 g brašna, 1/2 C praška za pecivo, mutiti lagano, pa dodati 75 g kokosa.

Sve lepo umutiti, premazati pleh srednje veličine uljem, pa posuti brašnom i staviti u rernu da se pečee na 200-220 stepeni (zavisi od rerne) 15-20 min.

Kada izvadite kolač, vrućeg preliti sa 200 ml vrelog mleka.

Fil:
Staviti 600 ml mleka da se kuva, a u medjuvremenu umutiti:

5 žumanaca sa 4 ravne kašike šećera, 2 C vanilin šećera, dodavati jednu po jednu kašiku brašna (5 uvrh napunjenih kašika) i dodati 200 ml hladnog mleka.

Kada se mleko na šporetu zagreje, sipajte fil i mešajte celo vreme i kuvajte mešajući jedno 5 minuta.

Skinuti sa ringle i mešati da se prohladi.

Kada bude mlako dodajte omekšali maslac sa 2 kašike C prah šećera i razmutiti mikserom.

Sipati preko testa i posuti kakaom kroz cediljku.

Kada se ohladi prekrijte folijom i stavite u frižider.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept