burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripremeLako se priprema

Plum boom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

Za fil sa šljivama:

500 g šljiva

4 kašike šećera

4 kašike džema od šljiva

4 kašike pšeničnog C griza

40 g margarina

1 C vanilin šećer

20 g čokolade

cimet po ukusu

Za kremu:

900 ml mleka

3 C pudinga od vanile

7 kašika šećera

200 g margarina

250 ml pavlake za šlag

32 komada keksa

200 ml C šlaga sa ukusom slatke pavlake

malo bele čokolade

Plum boom

Koraci pripreme

Iseckane šljive i šećer kratko prodinstati, pa dodati džem od šljiva i C pšenični griz.

Mešati dok krema ne dobije gustinu. Skloniti sa vatre dodati čokoladu, margarin i cimet po ukusu (moze i bez). Prohladiti!

U pleh staviti 16 komada keksa pa preko staviti fil sa šljivama, preko opet staviti keks 16 komada.

Krema:
Pripremiti C puding od vanile pa kad je gotov dodati margarin i sve izmiksati. Prohladiti pa dodati i umućenu pavlaku.

Sve dobro izmiksati pa premazati preko keksa.

Ostaviti u frižider da se ohladi i stegne.

Premazati C šlagom, naribati čokoladu i rezati na parčad.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Plum boom

Koraci pripreme

Iseckane šljive i šećer kratko prodinstati, pa dodati džem od šljiva i C pšenični griz.

Mešati dok krema ne dobije gustinu. Skloniti sa vatre dodati čokoladu, margarin i cimet po ukusu (moze i bez). Prohladiti!

U pleh staviti 16 komada keksa pa preko staviti fil sa šljivama, preko opet staviti keks 16 komada.

Krema:
Pripremiti C puding od vanile pa kad je gotov dodati margarin i sve izmiksati. Prohladiti pa dodati i umućenu pavlaku.

Sve dobro izmiksati pa premazati preko keksa.

Ostaviti u frižider da se ohladi i stegne.

Premazati C šlagom, naribati čokoladu i rezati na parčad.

Autor

Vesna

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept