burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija25

Ledene kocke

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
25

Sastojci

Kora:

5 jaja

5 kašika kristal šećera

5 kašika brašna T-500

3 kašike C kakao praha

1 kesica C praška za pecivo

Sirup za koru:

15 ravnih kasika kristal šećera

300 ml vode

Fil:

2 kašika brašna T-400 (može i T-500)

12 kašika kristal šećera

1 kesica C vanilin šećera

600 ml mleka

1 margarin (250g)

100 g C šećera u prahu

Glazura:

100 g čokolade za kuvanje

50 ml mleka

kašike ulja ili 50 g maslaca

Ledene kocke

Koraci pripreme

Fil:
Pomešati brašno sa kristal šećerom i malo hladnog mleka u glatku masu da nema grudvica, ostatak mleka od 600 ml staviti da provri.

Kada provri skinuti sa ringle i sipati u tankom mlazu smesu od brašna uz mešanje. Vratiti na ringlu i kuvati na tihoj vatri par minuta dok se ne zgusne.

Skinuti sa ringle i pustiti da se ohladi. Za to vreme pripremite koru.

Kora:
Posebno umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, dodati umućena žumanca, zatim dodati brašno, C kakao i C prašak za pecivo i polako umešati.

Izliti u podmazan pleh (ili obložen papirom za pečenje) i peći na 180°C oko 20-30min. (proverite čačkalicom da li je pečeno).

Za to vreme pripremite sirup tako što ćete šećer i vodu sipati u šerpicu i pustiti da vri 4-5 minuta.

Gotovu vruću koru preliti vrućim sirupom (sirup sipati kašikom da bi se ravnomerno natopila kora).

Kada se fil ohladio (može da bude mlako), umutite penasto margarin i C šećer u prahu i sve pomešajte u glatku masu. Sipajte preko kore.

Glazura:
Otopite čokoladu, maslac i mleko. Prelite preko ledene kocke.

Ostavite u frižider da se dobro ohladi, najmanje 2 sata.

Naši proizvodi

Ledene kocke

Koraci pripreme

Fil:
Pomešati brašno sa kristal šećerom i malo hladnog mleka u glatku masu da nema grudvica, ostatak mleka od 600 ml staviti da provri.

Kada provri skinuti sa ringle i sipati u tankom mlazu smesu od brašna uz mešanje. Vratiti na ringlu i kuvati na tihoj vatri par minuta dok se ne zgusne.

Skinuti sa ringle i pustiti da se ohladi. Za to vreme pripremite koru.

Kora:
Posebno umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, dodati umućena žumanca, zatim dodati brašno, C kakao i C prašak za pecivo i polako umešati.

Izliti u podmazan pleh (ili obložen papirom za pečenje) i peći na 180°C oko 20-30min. (proverite čačkalicom da li je pečeno).

Za to vreme pripremite sirup tako što ćete šećer i vodu sipati u šerpicu i pustiti da vri 4-5 minuta.

Gotovu vruću koru preliti vrućim sirupom (sirup sipati kašikom da bi se ravnomerno natopila kora).

Kada se fil ohladio (može da bude mlako), umutite penasto margarin i C šećer u prahu i sve pomešajte u glatku masu. Sipajte preko kore.

Glazura:
Otopite čokoladu, maslac i mleko. Prelite preko ledene kocke.

Ostavite u frižider da se dobro ohladi, najmanje 2 sata.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept