burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripremeLako se priprema

Krempita sa jagodama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

Patišpanj:

4 jaja

4 kašike šećera

4 kašike brašna

4 kašike ulja

1 prstohvat soli

1 kesica C praška za pecivo

Fil:

1 l mleka

3 kesice C pudinga od vanile

12 kašika šećera

400 ml kisele pavlake

1 kesica C vanilin šećera

Dodatno:

200 g C šlag krema

200 ml gazirane vode

300 g jagoda

Krempita sa jagodama

Koraci pripreme

Patišpanj:
Odvojiti posebno žumanca od belanaca. Belanca umutiti sa prstohvatom soli u čvrst sneg. Zatim dodati postepeno žumanca sa šećerom, mutiti mikserom sve dok se šećer ne otopi i masa ne izjednači.

Umućenoj masi dodati 4 kašike brašna, 1 kesicu C praška za pecivo i 4 kašike ulja. Pravougaoni kalup obložiti pek papirom i sipati masu za patišpanj.

Peći koru u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. Skinuti pek papir sa gotovog patišpanja i preko kore ravnomerno poređati jagode podeljene na pola.

Fil:
Mleko prokuvati, zatim prethodno odvojiti malo mleka i izmešati mešavinu od 3 C pudinga od vanile sa 12 kašika šećera i 1 kesicom C vanilin šećera. Umešati sve u provrelo mleko i mešati sve dok se puding ne ukuva i zgusne.

Ukuvani puding skloniti sa vatre i odmah umešati 400 ml kisele pavlake. Mikserom ujednačiti masu bez grudvica.

Pripremljeni krem odmah ravnomerno rasporediti preko jagoda.

Umutiti C šlag krem sa kiselom vodom i isfilovati kolač. Staviti da se ohladi!

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Krempita sa jagodama

Koraci pripreme

Patišpanj:
Odvojiti posebno žumanca od belanaca. Belanca umutiti sa prstohvatom soli u čvrst sneg. Zatim dodati postepeno žumanca sa šećerom, mutiti mikserom sve dok se šećer ne otopi i masa ne izjednači.

Umućenoj masi dodati 4 kašike brašna, 1 kesicu C praška za pecivo i 4 kašike ulja. Pravougaoni kalup obložiti pek papirom i sipati masu za patišpanj.

Peći koru u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. Skinuti pek papir sa gotovog patišpanja i preko kore ravnomerno poređati jagode podeljene na pola.

Fil:
Mleko prokuvati, zatim prethodno odvojiti malo mleka i izmešati mešavinu od 3 C pudinga od vanile sa 12 kašika šećera i 1 kesicom C vanilin šećera. Umešati sve u provrelo mleko i mešati sve dok se puding ne ukuva i zgusne.

Ukuvani puding skloniti sa vatre i odmah umešati 400 ml kisele pavlake. Mikserom ujednačiti masu bez grudvica.

Pripremljeni krem odmah ravnomerno rasporediti preko jagoda.

Umutiti C šlag krem sa kiselom vodom i isfilovati kolač. Staviti da se ohladi!

Autor

Marija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept