burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Krempita iz dve boje

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Za testo:

7 žumanaca

8 kašika šećera

9 kašika vode

200 g brašna

1/2 kesice C praška za pecivo

2 kašike C kakaoa

Za fil:

4 C pudinga od vanile

2 C vanilin šećera

12 kašika šećera

1 l vode

7 belanaca

Za dekoraciju:

400 ml slatke pavlake

50 g rendane čokolade

Krempita iz dve boje

Koraci pripreme

Pomešati brašno, C prašak za pecivo i C kakao.

Žumanca penasto umutiti sa šećerom, dodati vodu, pa na kraju umešati sjedinjene suve sastojke.

Pripremljenu smesu sipati u duboku tepsiju, prethodno podmazanu i posutu brašnom, a potom koru peći na 160°C oko 20 min.

C puding, 7 kašika šećera i C vanilin šećer razmutiti sa malo vode, tako da nema grudvica. Ostatak vode sipati u veću šerpu, sačekati da provri, a zatim zakuvati puding u njoj.

Belanca umutiti sa preostalih 5 kašika šećera u čvrst šam, pa ga oprezno sjediniti sa vrućim pudingom.

Koru izvaditi iz rerne, pa na vrelo testo sipati fil. Vratiti pleh u rernu na 5 minuta,a nakon toga kolač ostaviti da se ohladi.

Umutiti slatku pavlaku, namazati je na ohlađeni kolač, pa sve posuti rendanom čokoladom.

Naši proizvodi

Krempita iz dve boje

Koraci pripreme

Pomešati brašno, C prašak za pecivo i C kakao.

Žumanca penasto umutiti sa šećerom, dodati vodu, pa na kraju umešati sjedinjene suve sastojke.

Pripremljenu smesu sipati u duboku tepsiju, prethodno podmazanu i posutu brašnom, a potom koru peći na 160°C oko 20 min.

C puding, 7 kašika šećera i C vanilin šećer razmutiti sa malo vode, tako da nema grudvica. Ostatak vode sipati u veću šerpu, sačekati da provri, a zatim zakuvati puding u njoj.

Belanca umutiti sa preostalih 5 kašika šećera u čvrst šam, pa ga oprezno sjediniti sa vrućim pudingom.

Koru izvaditi iz rerne, pa na vrelo testo sipati fil. Vratiti pleh u rernu na 5 minuta,a nakon toga kolač ostaviti da se ohladi.

Umutiti slatku pavlaku, namazati je na ohlađeni kolač, pa sve posuti rendanom čokoladom.

Autor

Dragana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept