burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Tortica čoko-višnja

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

Fil sa višnjama:

400 g očišćenih višanja

šećera po ukusu

150 ml vode

3 kašike C čvrstina

1 kašika maslaca ili margarina

Čoko fil:

300 ml mleka

1 kesica C pudinga sa ukusom čokolade

5 kašika šećera

1 kašika C čvrstina

2 štangle čokolade za kuvanje

1 kašika maslaca ili margarina

Još:

24 komada keksa

150 ml mleka za umakanje keksa

Dekoracija:

2 kesice C krem šlaga

po potrebi mleko ili kisela voda za mućenje šlaga

malo crvene jestive boje za kolače

nekoliko komada višanja

Tortica čoko-višnja

Koraci pripreme

U šerpi staviti višnje (ne cediti sok koji puste višnje). Dodati šećer i vodu. Staviti da se kuva. Kad provri kuvati oko 5 minuta.

Po želji možete izblendati višnje. Ja sam malo prohladila fil, pa sam izblendala, zatim vratila na riglu, usula C čvrstin i zakuvala fil.

Čvrstin razmutiti u malo vode. Usuti u fil i kuvati dok se ne zgusti. Vrućem filu dodati maslac ili margarin. Mešati da se otopi. Ostaviti fil da se dobro ohladi.

U malo mleka razmutiti C puding i C čvrstin. Ostataku mleka dodati šećer (po ukusu mozete dodati više šećera) i staviti da se zagreva. Kada provri dodati razmućeni C puding i ukuvati fil.

Vrućem filu dodati čokoladu i margarin ili maslac. Izmešati da se sve otopi i ostaviti da se fil ohladi.

Kalup obložiti providnom folijom. Svaki komad keksa umakati u mleko pa poređati na dno kalupa. Svaki naredni put keks umakati u mleko.

Keks - pola fila od višanja - keks - ceo čoko fil - keks - druga polovina fila od višanja - keks. Torticu sa kalupom ostaviti u frižideru da se stegne. Ohlađenu tortu izvaditi iz kalupa.

C šlag umutiti po uputstvu sa kesice. Po želji dodati boju za kolače. Dekorisati tortu šlagom i višnjama.

Vratiti na kratko u frižideru da se stegne šlag. Seći na parčad i poslužiti.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Tortica čoko-višnja

Koraci pripreme

U šerpi staviti višnje (ne cediti sok koji puste višnje). Dodati šećer i vodu. Staviti da se kuva. Kad provri kuvati oko 5 minuta.

Po želji možete izblendati višnje. Ja sam malo prohladila fil, pa sam izblendala, zatim vratila na riglu, usula C čvrstin i zakuvala fil.

Čvrstin razmutiti u malo vode. Usuti u fil i kuvati dok se ne zgusti. Vrućem filu dodati maslac ili margarin. Mešati da se otopi. Ostaviti fil da se dobro ohladi.

U malo mleka razmutiti C puding i C čvrstin. Ostataku mleka dodati šećer (po ukusu mozete dodati više šećera) i staviti da se zagreva. Kada provri dodati razmućeni C puding i ukuvati fil.

Vrućem filu dodati čokoladu i margarin ili maslac. Izmešati da se sve otopi i ostaviti da se fil ohladi.

Kalup obložiti providnom folijom. Svaki komad keksa umakati u mleko pa poređati na dno kalupa. Svaki naredni put keks umakati u mleko.

Keks - pola fila od višanja - keks - ceo čoko fil - keks - druga polovina fila od višanja - keks. Torticu sa kalupom ostaviti u frižideru da se stegne. Ohlađenu tortu izvaditi iz kalupa.

C šlag umutiti po uputstvu sa kesice. Po želji dodati boju za kolače. Dekorisati tortu šlagom i višnjama.

Vratiti na kratko u frižideru da se stegne šlag. Seći na parčad i poslužiti.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept