burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Starinski keks

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

500 g brašna

2 jaja

1 C vanilin šećer

1 C prašak za pecivo

100 g margarina

200 g šećera

malo mleka

Starinski keks

Opis recepta

Umutiti mikserom jaja, dodati šećer i vanilin šećer.

Kada je dobro umućeno dodati margarin koji je bio na sobnoj temperaturi.

Dodajte i malo mleka, brašno i pecivo. Umesito srednje meko testo.

Rastanjiti koru, seći modlicama, malom rakijskom čašicom ili po želji.

Ređati u podmazan pleh. Peći na 200 C 7-8 min. Malo da požute.

Kada se ohlade možete preliti čokoladom, uviti u prah šećer ili ukrasiti po želji.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Starinski keks

Opis recepta

Umutiti mikserom jaja, dodati šećer i vanilin šećer.

Kada je dobro umućeno dodati margarin koji je bio na sobnoj temperaturi.

Dodajte i malo mleka, brašno i pecivo. Umesito srednje meko testo.

Rastanjiti koru, seći modlicama, malom rakijskom čašicom ili po želji.

Ređati u podmazan pleh. Peći na 200 C 7-8 min. Malo da požute.

Kada se ohlade možete preliti čokoladom, uviti u prah šećer ili ukrasiti po želji.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Voćne torte i
kolači"

Pošalji recept